Followers

Kisah Orang Sales

Wednesday, February 3, 2010

Saya meletup tadi
Marah kat so called principal yang drama Queen..So tak boleh tahan
Ms Emo bertemu dengan Ms Emo yang crumpy +Drama Queen..
So havoc la jadi


Kenapa dalam dunia sales sekarang..Persaingan dah tak sihat
We fight for bussiness yang represent the same product & manufacturer walaupun ada so called agency letter or distributor letter
End up we fight for the price..Dari margin 30% drop sampai 5%
Yang untung client..Yang rugi..Orang Sales
Yang tak capai target..orang sales
Yang kena bambu.. orang sales
yang sakit hati..SAYA..coz saya orang sales
Tu la..sapa suruh jadi orang sales..Tak jadi orang technical
Blaja susah payah..termasuk extend paper..termasuk repeat paper for 3 times
Punya la payah...end up buat sales jugak


Nak jadi orang sales..muka kena tebal..Telinga kena tebal..
Kena tahan provoke...
Adakah saya nak tukar bidang kerja???
Hurmmm..Nak kije apa ek?????

2 comments:

NORHAYATI BERAHIM said...

Kalau akak aween tahan ke akak buat sales? heassy..tidaklah, nak dengar orang argue dgn kita lagi, baiklah akak duduk sahaja menghadap pc..tak semua orang berani buat sales..

Lady Arween said...

Kak Yati, tu cabaran buat sales..Kena deal dengan macam2 orang..kalu tak sabar..ada gak..kadang2 terjerit kat client..Customer not always right lah kak

Lady Arween @ Food Lover@ Book Lover Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino