Followers

Ada Apa Dengan Golf Club Membership???

Thursday, February 25, 2010

Saya bukan la orang yang tau pasal golf..Dan tak layan pun kalau ada golf tournament kuar kt tv..Tapi minggu nie ada org upkan diri dia depan saya pasal dapat golf club membership..


Minggu pertama selepas cuti raya cina saya submit surat letak jawatan pada HR staff. Thent his week, saya di panggil mengadap En X..pasal perletakkan jawatan saya


"Awak serius ka nak resign? Saya dah ada plan nak awak jaga sales untuk regional"..Regional nie merujuk pada negara2 ASEAN..
"Saya nak try new environment..Nak bagi cabaran pada diri saya."...Ayat2 standard org nak resign..Takkan lah nak cakap saya dah tak suka kije sini..kena berlapis..Nak pergi new environment...padahal pergi pada competitor..dah sah2 la..sama industrynya
"Awak tak nak pakai kereta besar..Boleh makan kat club2..hotel2..?" Tanya En X
Dalam hati..makan kt gerai pun takpa ..Murah..macamlah makan kat hotel..semua masuk dgn tekak saya
"Saya nie biasa2 ja En x..takde cita2 tinggi..cukup mkn pakai..ada duit byr hutang & shopping2 cikit."
"Maybe sebab awak asal dari kampung..Awak takde cita2 tinggi..saya dulu baya awak..dah ada golf club membership..Awak tau tak bkn senang nak dapat tu."


Dalam hati saya dah berapi dah..Pasal saya tak nak stay kt kampeni sekarang..asal usul saya pulak di ungkit..Ingat saya tau ka..apa maknanya ada golf club membership..Bukan saya layan pun..Takde beza pun..Saya nie org makan gaji..mana yang offer lbh dan benefit bagus..saya pergi..Lagipun saya dah 4 thn dgn kampeni sekarang..takkan nak tunggu lagi..kalau dah 2 tahun berturut2 xde bonus...Saya nak bonus coz saya deserve it..Saya bawa sales pada kampeni more than 3 Million for last year..Tapi apa pun takde..So..bye bye la

7 comments:

tembakaujiwa said...

ween,lu tya kat dia,Golf Club M'Ship tuh leh wat token tak masa kat Padang Masyar???kalo blh,aku nk try wat jgk 1....

G-Golongan
O-Orang
L-Lemah
F-Fikiran...

Anonymous said...

Mesti Mr X baca blog ni.
Fata

Lady Arween said...

Asrul: Dia terang2 cakap dia ala western cikit..so paham2 sendiri la


Fata: Tak la..Dia x baca

tembakaujiwa said...

owh...western lah sangat..payah kalo nak deal ngan manusia kulit sawo matang tapi pelat mcm mata biru...hahah

kucingorengemok said...

"maybe sebab awak asal dari kampung"? eiii, apa punya ayat ni?

Lady Arween said...

Asrul: La kurang 2 mggu akt kat sini..Dia duk perli2 aku..duk cakap..Owhh , inilah azlina yng nak resign tu..Bayangkan la..Head, blh ada attitude cam nie..aku resign cara baik

Lady Arween said...

KOG: sebab saya ic 02..bukan 14 so..org kg lah kan...macam2 jns bos yg ada dalam satu organisasi..

Lady Arween @ Food Lover@ Book Lover Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino