Followers

Comfort Food Di Kala Hari Hujan

Monday, November 24, 2014

Bila hujan  cuaca jadi sejuk..dapat makan yang panas2 dan berkuah sangat la best!!! Ni comfort food saya di kala hujan..kueteow hong kong di Oomyai Seafood..Kedai ni dekat area rumah saya..sayur dalamnya sangat fresh dan tak overcook ..memang tak jemu la layan seminggu sekali...

Makan2- Dancing Fish: Bangsar Shopping Complex

Friday, October 31, 2014

 Prudential bawa makan2 free sebab achieved group target..maka saya pun jadi ajk makanan..saya suggest tempat ni setelah tengok few review dari bloggers yang lain



 Maaf laya..gambar terbalik..ni sate ayam..rasa cam sate kita tapi kicap lebih
 Sedap..first time makan belimbing besi n ibuat kerabu cam ni
 Sayur pucuk paku
 Tahu telur...Telur dan Tauhu digoreng garing bersama..stackkan jadi tower cam ni...rasa manis2 sikit la
 Ayam bakar ...sedap dan banyak penggunaan kicap jugak..
 Sotong bakar..rasa sama macam yang makan kat jimbaran, bali
 Kerabu mangga..ni pun sedap...sebab dia  tak muak..boleh makan banyak...
 Dessertnya..ada rasa-rasa serai dan buah peach

 Dancing fish!! Ni la tarikan utama restoran ni...digoreng garing..overall makanannya sedap la..restoran ni berkonsepkan ala bali..tapi lagi sedap dari yang saya makan kat bali la..hehhee


Dancing Fish Restaurant

Opening Hours: Monday – Sunday 11:30 – 23:00
Address: Lot T120, 121 & 122, 285, Jalan Maarof, 3rd Floor, Bangsar Shopping Centre, Bukit Bandaraya, Kuala Lumpur
Tel: +6 03 2095 6663
 L






Makan2 di Nik Ikan Bakar Dan Tomyam - Brinchang, Cameron Highland

Monday, October 13, 2014




Bulan lepas pergi weekand gateway ke cameron highland..Ni antara restoran masakan panas yang sedap..dekat pekan brinchang.. Ikan masak tiga rasanya terbaik!!! Lagi pun kedai orang kelantan..saya suka kedai kelantan sebab masakan diorang kena dengan selera saya

alamatnya: Medan Selera Perkarangan Masjid Kayangan39100 BrinchangPahang, Malaysia

Makan2 di The Humble Chef: Bukit Damansara

Thursday, October 2, 2014

Brownies dengan ais krim
Harga kat hamblu chef ni murah!! total dua menu ni tak sampai RM 15.00..Beef Laksa goreng..sedap...balik dari sini rajin la pulak buat menu laksa goreng..heheheheh

Address : The Humble Chef Shop
54, Plaza Damansara, Jalan Medan Setia 2,
Damansara Heights, 59100 Kuala Lumpur
GPS : N03 08.953'  E101 39.234' 

Business Hour : 12pm - 3pm / 7pm - 12am
Tel : 014-229 6854 (Rosman)

Bila Nak Balik Kampung..Tekak pun selera kampung!!!

Thursday, September 11, 2014

 Saya nak balik kedah sabtu ni..Tekak saya dah adjust to selera kampung..hehheheh..Pagi bekpes di Selera Bonda ( dekat rumah saya) layan pulus nyior dengan ikan masin..Sedappppp..Lembut pulutnya dikukus..Nyior kasi lebih
Tengah hari lunch di Sunway Medical Centre..Masa lemak udang dengan ikan sepat masin digoreng garing..Memang terbaik la!!!

Makan2 Di Warisan Anggoi Cafe- Saujana Utama Sg Buloh

Wednesday, September 10, 2014

Lokasi kedai sebelah Shell Saujana Utama.  Bubur nasi..sedap dan banyak bahan..makan di kala hari hujan..syiokkk wooo
Pisang Cheese..la kan kegilaan sekarang..Not bad la..tapi lagi sedap kat area opis saya..hehehhehe

Makan2: Gyu-Kaku di Tropicana City Mall

Monday, September 8, 2014

Addicted!!! sebulan sekali mesti nak pergi makan kat sini...Sambil dating dengan best friend..
 Karubi yang tengah dibakar..owh tidak..lapar jadinya
 Staff kat gyukaku ni siap tolong marinatekan untuk kitaorang..bukan tak boleh buat sendiri..tapi sibuk borak..hehhehee
 Inilah rupanya karubi punya portion yang belum dibakar..
 Karubi sup...nampak merah tapi tak pedas..basenya soya tak silap saya...ada cendawan..telur dan sayur apa ntah
 Sotong celup tepung...rasa sama ja dengan makan kedai lain..hehhhehe
 deep fried gyoza...memag addicted ..wantan udang yang digoreng dan ditabur fish flakes
Last but not least...tuan punya blog..dengan bestfriend..ni la partner jjcm saya..partner tengok wayang..partner melancong...tahan je la ya..gambar tak rotate..hehhheee

Lady Arween @ Food Lover@ Book Lover Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino