Followers

Rezeki orang bujang!!!

Monday, June 13, 2016

 Petang semalam punya berbuka.. Jiran bagi kek pisang.. Ada 16 biji semuanya. Sedap.. Cuma saya sorang makan sekali hadap tak habis lagi..hehe
Ni pulak sahur yang simple ja.. Sambal hitam makan dengan roti.. sekarang ni time berbuka or sahur makan biasa2 ja .. Tak beria sangat

Nasi goreng sambal hitam

Sunday, June 12, 2016



Menu berbuka orang bujang.. Simple ja.. Malas nak keluar rumah dan bersesak.. Maka masak ja apa yang ada kat rumah.. Dapat la menu ni nasi goreng sambal hitam.. Couple kan dengan telur mata kerbau..layannnnnn

Ikan terubuk masin

Wednesday, June 8, 2016

Buat yang takda idea apa menu sahur.. Boleh la consider goreng ikan masin tambah bawang besar dan bawang putih. Saya pulak guna ikan terubuk masin.. Memang menjilat jari la..hehehe

Abah dan durian D24

Thursday, June 2, 2016

Abah call dan bercerita dia makan durian dan betapa sedapnya durian dia makan.. Saya pun apa lagi next day terus cari durian.. Nak beli musang king mahal sangat.. Maka layankan je la D24.. Akhirnya almost 6 bln punya craving.. Tercapai sudah 😍😍😍😍

JJCM di Time out Cafe Saujana Utama, Sg Buloh

I am back.. Setelah lama bertapa.. Mulakan dengan entri jcm beef phad kow .. Sesiapa yang suka makan pedas+masin+masam+manis boleh cuba menu ni.. Cafe ni pernah keluar di JJCM TV3.


Alamat:
A-G-13, Jalan Bidara 9
Saujana Utama 3
47000 Sg. Buloh, Selangor.

Sarapan Dengan Mee Hailam Sedap

Monday, November 23, 2015

Lama tak sapu sawang..jom sapu sawang kat blog ni!!! Ni sarapan pagi di office saya..Mee hailam yang sedap dan mewah dengan bahan..yang paling best boleh cedok sendiri..ambilla sebanyak mana nak..asalkan tak membazir!!!!

Los Angeles Dan Las Vegas Trip 2015 -Part 1

Thursday, June 4, 2015

 Salam..lama betul tak update blog...bersawang la kan...ok saya nak kongsi trip saya ke LA dan LV baru ni..Pergi 20 hb May..Balik 29 May..Naik Cathy Pacific.. Transit kat Hong  Kong..almost 24 hours gak la baru nak sampai..hehheheh

Trip ni adalah incentive trip untuk Star Club agent..out of 17 000 lebih agent Prudential satu Malaysia..Hanya 1500 yang dapar pergi..Alhamdulillah saya lah yang terpilih itu..thank you buat client2 atas trust kalian...
 Gambar tak reti nak pusing sebab upload dari goole plus..Ni souvenier yang Prudential bagi
 Dengan cik Wa..kat aiport..thank you yang datang hantar
 7 orang agent dan manager dari AWA team yang dapat free trip kali ni..
 Sebelum bertukar kat LA..kasut saya paling sempoi..cap bata ja..hhehehe..tapi selesa...
 Team Awa yang datang hantar..thank you
 Terbalik lagi..Before take off ke hong kong...
 Late supper yang cathy bagi...
 Movie dalam flight tak banyak sangat..boleh la
 Ais krim haagen dazs percuma atas kapal....
 Nie bekpes lak..Dari Hong kong ke LA
 Muka sembab ..masa ni dah nak sampai LA dah
 View LA waktu malam atas kapal..masa sampai dah malam

 Kena la ada gambar kat LAX kan..
 Luar LAX..14 deg C..sejukkkk....
 Dinner kat sini...whiskey ni surname tokey kedai ya..
 Udang n sotong celup tepung
 Salad..
 Salmon..besar..juicy dan tak hanyir

 Cheesecake yang sedapppppp...
 Ambil la pose tepi pendinding api dia kan
 Duduk kat Westiin Hotel..ni lobinya...jenuhla pusing kepala nak tengok pic kan..ahhaha


 Selesa giler tifur sini...tak bapa lapis la tilam nya
Ok..nanti sambung lagi....

Lady Arween @ Food Lover@ Book Lover Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino