Followers

Makan2 di Nik Ikan Bakar Dan Tomyam - Brinchang, Cameron Highland

Monday, October 13, 2014




Bulan lepas pergi weekand gateway ke cameron highland..Ni antara restoran masakan panas yang sedap..dekat pekan brinchang.. Ikan masak tiga rasanya terbaik!!! Lagi pun kedai orang kelantan..saya suka kedai kelantan sebab masakan diorang kena dengan selera saya

alamatnya: Medan Selera Perkarangan Masjid Kayangan39100 BrinchangPahang, Malaysia

Makan2 di The Humble Chef: Bukit Damansara

Thursday, October 2, 2014

Brownies dengan ais krim
Harga kat hamblu chef ni murah!! total dua menu ni tak sampai RM 15.00..Beef Laksa goreng..sedap...balik dari sini rajin la pulak buat menu laksa goreng..heheheheh

Address : The Humble Chef Shop
54, Plaza Damansara, Jalan Medan Setia 2,
Damansara Heights, 59100 Kuala Lumpur
GPS : N03 08.953'  E101 39.234' 

Business Hour : 12pm - 3pm / 7pm - 12am
Tel : 014-229 6854 (Rosman)

Bila Nak Balik Kampung..Tekak pun selera kampung!!!

Thursday, September 11, 2014

 Saya nak balik kedah sabtu ni..Tekak saya dah adjust to selera kampung..hehheheh..Pagi bekpes di Selera Bonda ( dekat rumah saya) layan pulus nyior dengan ikan masin..Sedappppp..Lembut pulutnya dikukus..Nyior kasi lebih
Tengah hari lunch di Sunway Medical Centre..Masa lemak udang dengan ikan sepat masin digoreng garing..Memang terbaik la!!!

Makan2 Di Warisan Anggoi Cafe- Saujana Utama Sg Buloh

Wednesday, September 10, 2014

Lokasi kedai sebelah Shell Saujana Utama.  Bubur nasi..sedap dan banyak bahan..makan di kala hari hujan..syiokkk wooo
Pisang Cheese..la kan kegilaan sekarang..Not bad la..tapi lagi sedap kat area opis saya..hehehhehe

Makan2: Gyu-Kaku di Tropicana City Mall

Monday, September 8, 2014

Addicted!!! sebulan sekali mesti nak pergi makan kat sini...Sambil dating dengan best friend..
 Karubi yang tengah dibakar..owh tidak..lapar jadinya
 Staff kat gyukaku ni siap tolong marinatekan untuk kitaorang..bukan tak boleh buat sendiri..tapi sibuk borak..hehhehee
 Inilah rupanya karubi punya portion yang belum dibakar..
 Karubi sup...nampak merah tapi tak pedas..basenya soya tak silap saya...ada cendawan..telur dan sayur apa ntah
 Sotong celup tepung...rasa sama ja dengan makan kedai lain..hehhhehe
 deep fried gyoza...memag addicted ..wantan udang yang digoreng dan ditabur fish flakes
Last but not least...tuan punya blog..dengan bestfriend..ni la partner jjcm saya..partner tengok wayang..partner melancong...tahan je la ya..gambar tak rotate..hehhheee

Beli Kambing Bakar Segera!!!!

Friday, September 5, 2014

Kenapa saya panggil kambing bakar segera?? sebab saya beli 1 kg dari kawan yang dah siap marinate dengan sos lada hitam sekali..tinggal nak  tambah kentang dan bakar..mudah kan??hehehe..Sedapp..cuma tak boleh makan kerap..sebab  kolestrol tinggi...

Open House PRUBSN Takaful Di Hotel Shangrila KL

Wednesday, August 27, 2014

Salam..pura-pura busy..maka dah habis syawal baru nak update cerita ni..makan2 free lagi..syukur..
 Butter prawn..makan la sampai puas..Udangnya besar...
 Kambing golek dan dimsum..ok la..average rasanya
 Puding roti..yang paling sedap saya pernah makan...siap ada rasa susu-susu lagi dalam puding rotinya..
Sempat melaram n shopping kat one utama balik dari open house..feeling2 ala mak datin la..hahhahahah

Lady Arween @ Food Lover@ Book Lover Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino