Followers

Nasi arab al rawsha di kg pandan

Wednesday, April 23, 2014

 Terbaik la nasi arab ni..lembut dan boleh makan banyak..yang ni kawan saya tolong tapaukan ada 8 ketul kambing..harga dalam rm 55. Boleh 6 orang makan..value for money la ....

Percutian 3 hari 2 malam di Ho Chi Minh!!!

Monday, April 21, 2014

Entri yang penuh dengan gambar..sebab nak habiskan dalam satu entri ja..hahhahaha..Percutian percuma ditaja oleh Prudential..Ni yang best jadi agent ni..bila capai target..sekurang-kurangnya 3 kali percutian ke luar negara..semua support..tinggal nak bawa duit nak shopping ja..
Niekat central saigon post office...kira antara tempat bersejarah kat sini..gambar saya dengan CEO prudential..poskan postcard untuk orang tersayang di Malaysia
Lagi pose dalam post office.tapi tak boleh stay lama ..sebab panas dan berkuap..masa sampai cuaca 36 deg C..kalahla cuaca kat Malaysia..heheheheh
Ni bilik yang saya duduk sepanjang 2 malam..Equotarial Ho Chi Minh..ada wifi free..rate per night saya tak tau la berapa...biasa kalau free trip..hotel yang diberikan..hotel ada star la..bukan hotel biasa2...syukur..
Lunch kat halal restaurant..nama saya lupa...ada ayam..ikan..udang..tomyam..tomyam orang vietnam ni rasa sama macam tomyam kat malaysia..
Merasa la jugak makan spring roll vietnam...not bad..cuma saya kurang gemar..hehehhehe
lepas makan ..shopping time kat ben tanh market..nie antara hasil shopping saya.. vietnam silk..rm 43 sepasang
Telekung lycra ni rm 35 sepasang...buat solat kat rumah ok la kan...kalau pi masjid cam ni..menarik perhatian orang lain..sian kat diaorang..tak khusyuk lak solat nanti
Telekung atas tu..sulam tangan..rm 55 sepasang..best ja..kain dia sejuk..yang bawah tu rm 30 sepasang...
Nie telekung yang mak saya kirim..rm 43 sepasang...lawa gak..c
Kain pasang english cotton..rm 25 sepasang..boleh tawar lagi..rm 23 sepsang..saya beli kat 20 pasang
Prada lace.kawan kirim beli..rm 35 semeter..kata kawan saya..mahal kalau beli kat malaysia. kalau nak datang shopping kat ben tanh...bawa rm ja...senang kira..duit kita laku kt sana
Koleksi tshirt hard rock...kat sini kena bayar pakai dong or usd ja
Tengah malam..lepas shopping..lapar..kul 12 mlm late supper kat sini..Salima halal restaurant kat ben tanh market
Dah datang sini kena la makan noodle diaorang kan...sedap...kuah dia boleh rasa manis daging la
Ni kawan2 saya punya order lak..tomyam n ayam masak apa ntah..total 3 orang mkn rm 80

Day 2...bekpes kat hotel..takde serve pork..tapi saya was was bab ayam n daging..so ini je la yang saya ambil
Ni kawan yang duduk semeja ngn saya...dia ada ambil daging..saya snap je la pic dia mkn ni...heheheh
Cereal ni ..saya punya gak..round 2 bekpes
kudap2 yang diberi..biji bunga teratai goreng..rasa macam makan kacang
Ni la macam mana kami shopping..pilih2..bayar pastu minta tokey kedai hantar ke hotel..org2 kt hcm ni blh cakap bahasa melayu..senang la nk shopping
otw ke mekong river..ni kat r n r..layan je la saya posing ya..hahahhahahaa
Cruise la sangat kat mekong river
Saya beli purse n bekas duit syiling ni..total dalam rm 15
Buah2 yang dijamu kat kami...
Lunch kat halal mekong river..sedap sangat ikan dan ketamnya
kuih gorengnya..rasa macam kuih karas..kena gunting dulu..baru blh makan
Buah nona kat sini..manis ya amat....manis sampai rasa melekit la
Selfie la..topi ditaja oleh prudential gak...hahahhaha

Malam lak..dinner..tema pirate party...kawan saya yang pakai baju merah n seluar hitam tu dapat best dress..dapat rm 500..ok..setakat ini sahaja kali ni..bulan depan saya ke barcelona, madrid, serville dan granada..free trip jugak...nanti saya story mory ya...

Jjcm di sushi tei- tropicana city mall

                                                                    Soft crab sushi

                                                              Salmon skin salad
Nie bento set..ada kambing..lembut n juicy kambinnya
                                      Shel punya order...salmon di makan dengan nasi putih..
                            Cawan mushi...sedap..dalam ada crab stick n ketulan daging ayam
                                                         miso sup dengan sea weed

Bunga orkid mak saya

Monday, March 31, 2014

Sekarang musim panas..bunga orkid mak saya meriah berbunga..ni saya cilok dari fb dia..hehehe

Mari cuci mata di edible garden mak saya

Monday, March 10, 2014

 Bali kampung awal bulan ni sempat la snap kebun dan laman mak saya, mak tanam sayur2 dia dalam poli bag.
 Ni kobis hijau.Ada rezeki  ka saya rasa kobis ni.hehehe
 Terung bulat ni memang besar buahnya. Mak siap offer ambil la balik masak. Tapi saya ni kalau sorang ja makan, tak laju.hehheheeh
pokok kucai mak..gemuk..ni buat cucur udang sedap ni
kobis ungi..tapi jantungnya kecil lagi
pokok lada hitam yang lebat buahnya..mak tanam dalam pasu ja...mak cakap dia tak beli dah lada hitam..process dari yang tanam sendiri ja

pokok bunga kemboja..lebat bunganya
ni pokok bunga gak..saya tak tau nama apa pokok bunga ni

Lady Arween @ Food Lover@ Book Lover Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino