Followers

Los Angeles Dan Las Vegas Trip 2015 -Part 1

Thursday, June 4, 2015

 Salam..lama betul tak update blog...bersawang la kan...ok saya nak kongsi trip saya ke LA dan LV baru ni..Pergi 20 hb May..Balik 29 May..Naik Cathy Pacific.. Transit kat Hong  Kong..almost 24 hours gak la baru nak sampai..hehheheh

Trip ni adalah incentive trip untuk Star Club agent..out of 17 000 lebih agent Prudential satu Malaysia..Hanya 1500 yang dapar pergi..Alhamdulillah saya lah yang terpilih itu..thank you buat client2 atas trust kalian...
 Gambar tak reti nak pusing sebab upload dari goole plus..Ni souvenier yang Prudential bagi
 Dengan cik Wa..kat aiport..thank you yang datang hantar
 7 orang agent dan manager dari AWA team yang dapat free trip kali ni..
 Sebelum bertukar kat LA..kasut saya paling sempoi..cap bata ja..hhehehe..tapi selesa...
 Team Awa yang datang hantar..thank you
 Terbalik lagi..Before take off ke hong kong...
 Late supper yang cathy bagi...
 Movie dalam flight tak banyak sangat..boleh la
 Ais krim haagen dazs percuma atas kapal....
 Nie bekpes lak..Dari Hong kong ke LA
 Muka sembab ..masa ni dah nak sampai LA dah
 View LA waktu malam atas kapal..masa sampai dah malam

 Kena la ada gambar kat LAX kan..
 Luar LAX..14 deg C..sejukkkk....
 Dinner kat sini...whiskey ni surname tokey kedai ya..
 Udang n sotong celup tepung
 Salad..
 Salmon..besar..juicy dan tak hanyir

 Cheesecake yang sedapppppp...
 Ambil la pose tepi pendinding api dia kan
 Duduk kat Westiin Hotel..ni lobinya...jenuhla pusing kepala nak tengok pic kan..ahhaha


 Selesa giler tifur sini...tak bapa lapis la tilam nya
Ok..nanti sambung lagi....

Hong Kong Trip 2014-Part 2

Friday, March 6, 2015

 Sambung lagi cerita..hehhehe...berzaman kan nak sambung..bekpes kat hotel..bubur nasi dengan sayur jeruk
 Nasi goreng cina dengan sweet bun..beras kat hong kong no so far paling sedap within asia yang saya pernah makan
 Menambah koleksi tshirt HRC kat victoria peak..nanti saya cerita detail apa ada kat victoria peak
 Fridge magnet yang banyak design dah harga berpatutan..quality pun bagus
 Lunch dekat Islamic Centre..Taahu Goreng ni Sedap!! Garing dan wangi bau bawang putih
 Ikan Sweet sour
 Ayam goreng ni pun saya suka..sebab garing...
 Daging goreng dengan capsicum pun sedapp

 Adik berdaik sawi yang sungguh fresh dan yang penting tak pahit..
 Ni kat repulse bay pulak...tengok rumah orang2 kaya...hehehehe

 Rumah yang hujung kt back ground tu salah satu rumah Jackie Chan
 Limau bali yang mani kat Hong Kong..
 Saya sempat tapau dim sum kat Islamic Centre..Dah datang hong kong..kena la rasa local foodnya cam na kan
Wantan goreng ni sedap..tak sempat balik Malaysia nak jjcm cari restoran yang jual halal wantan lagi ni

Hong Kong Trip 2014-Part 1

Monday, January 26, 2015

 Mari menghabiskan entri pasal bercuti untuk tahun 2014..hehhehe..berzaman baru nak cerita kat blog..Sebelum gerak..posing kat airport KLIA..naik Mas..Percutian ni spesel sikit sebab 500 agent yang terawal seluruh Malaysia yang capai target untuk contest ni ja dapat pergi..
 Bila keluar dari asean ..Benda yang kena standby adalah botol kosong..senang nak naut aktiviti..sampai ja kt aiport hong kong..aktiviti ni dulu yang buat..hhehehe
 Refreshment kat hotel...Fish ball dimasak kari dan  popia inti sayur
 Duduk kat L' Hotel Nina. Tingkat 75...Ni vew dari bilik hotel..satu malam dalam RM 900 duit kita..tapi company tanggung semua..okla kan..heheheheh





 Ni pemandangan pukul 6.30 pagi di Hong Kong..waktu di Malaysia sama dengan Hong Kong..Cuma kt sana cepat cerah..
 Dinner kat restoran halal  di Hong kong


 Ni roti canai berinti sayur..sedappp



 Punyalah gemuk sayur kacang kat sini..pastu manis ja..tak pahit...


kat wall restoran..artis2 hong long yang datang makan sini..

 Victoria Harbour..tengok symphony of lights
 Ni Avenue of Stars..tengok tapak tangan celebrity Hong Kong
 Belakang tu patung Bruce Lee
 Ni lah pertunjukkan cahaya nya...setiap building ada la panacaran cahaya ..ikut music
 Atas bas dua tingkat..tengok hong kong waktu malam
Dapat juga ukur tanpak tangan sebelah aktor kesukaan saya..Louis Koo..Saya membesar dengan drama Hong Kong..so bila dapat ukur tapak tangan ni..excitednya macam dapat jumpa artis ni live la..hehehehhee

Lady Arween @ Food Lover@ Book Lover Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino