Followers

Bila Nak Balik Kampung..Tekak pun selera kampung!!!

Thursday, September 11, 2014

 Saya nak balik kedah sabtu ni..Tekak saya dah adjust to selera kampung..hehheheh..Pagi bekpes di Selera Bonda ( dekat rumah saya) layan pulus nyior dengan ikan masin..Sedappppp..Lembut pulutnya dikukus..Nyior kasi lebih
Tengah hari lunch di Sunway Medical Centre..Masa lemak udang dengan ikan sepat masin digoreng garing..Memang terbaik la!!!

Makan2 Di Warisan Anggoi Cafe- Saujana Utama Sg Buloh

Wednesday, September 10, 2014

Lokasi kedai sebelah Shell Saujana Utama.  Bubur nasi..sedap dan banyak bahan..makan di kala hari hujan..syiokkk wooo
Pisang Cheese..la kan kegilaan sekarang..Not bad la..tapi lagi sedap kat area opis saya..hehehhehe

Makan2: Gyu-Kaku di Tropicana City Mall

Monday, September 8, 2014

Addicted!!! sebulan sekali mesti nak pergi makan kat sini...Sambil dating dengan best friend..
 Karubi yang tengah dibakar..owh tidak..lapar jadinya
 Staff kat gyukaku ni siap tolong marinatekan untuk kitaorang..bukan tak boleh buat sendiri..tapi sibuk borak..hehhehee
 Inilah rupanya karubi punya portion yang belum dibakar..
 Karubi sup...nampak merah tapi tak pedas..basenya soya tak silap saya...ada cendawan..telur dan sayur apa ntah
 Sotong celup tepung...rasa sama ja dengan makan kedai lain..hehhhehe
 deep fried gyoza...memag addicted ..wantan udang yang digoreng dan ditabur fish flakes
Last but not least...tuan punya blog..dengan bestfriend..ni la partner jjcm saya..partner tengok wayang..partner melancong...tahan je la ya..gambar tak rotate..hehhheee

Beli Kambing Bakar Segera!!!!

Friday, September 5, 2014

Kenapa saya panggil kambing bakar segera?? sebab saya beli 1 kg dari kawan yang dah siap marinate dengan sos lada hitam sekali..tinggal nak  tambah kentang dan bakar..mudah kan??hehehe..Sedapp..cuma tak boleh makan kerap..sebab  kolestrol tinggi...

Open House PRUBSN Takaful Di Hotel Shangrila KL

Wednesday, August 27, 2014

Salam..pura-pura busy..maka dah habis syawal baru nak update cerita ni..makan2 free lagi..syukur..
 Butter prawn..makan la sampai puas..Udangnya besar...
 Kambing golek dan dimsum..ok la..average rasanya
 Puding roti..yang paling sedap saya pernah makan...siap ada rasa susu-susu lagi dalam puding rotinya..
Sempat melaram n shopping kat one utama balik dari open house..feeling2 ala mak datin la..hahhahahah

Tepanyaki Lagi lepas raya

Monday, August 18, 2014

Ni saya makan kat jusco aeon selatan....lepas visit clint warded kat columbia..sian kat client saya..raya ke 2 masuk hopital dan kena operate..puncanya kaki kena sengat binatang apa ntah..pastu jangkitan kuma yang serius...sampai kena operate sebab tak boleh jalan...alhamdulillah la dia dah sembuh..

Lari topik la..banayk2 tepanyaki saya tak suka kat one utama...sebab saya pernah dah sejuk baru served..dan yang cincang2 jernih tu adalah lobak putih yang dijerukkan ..sedappppp..masam2 manis..

Makan2: Sushi Tei di Tropicana City Mall

Friday, August 15, 2014

 Balik ja dari cuti raya..terus cari kesukaan ..makanan jepun..saya order teriyaki beef steak makan dengan nasi putih..sedap..dagingnya juicy...
Yang ni pulak saya lupa apa namasushinya..ada crab stik..tauhu jepun manis and mayonese..cuma saya kurang gemar sikit sebab topping dia agak masin..

Lady Arween @ Food Lover@ Book Lover Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino