Followers

Hong Kong Trip 2014-Part 2

Friday, March 6, 2015

 Sambung lagi cerita..hehhehe...berzaman kan nak sambung..bekpes kat hotel..bubur nasi dengan sayur jeruk
 Nasi goreng cina dengan sweet bun..beras kat hong kong no so far paling sedap within asia yang saya pernah makan
 Menambah koleksi tshirt HRC kat victoria peak..nanti saya cerita detail apa ada kat victoria peak
 Fridge magnet yang banyak design dah harga berpatutan..quality pun bagus
 Lunch dekat Islamic Centre..Taahu Goreng ni Sedap!! Garing dan wangi bau bawang putih
 Ikan Sweet sour
 Ayam goreng ni pun saya suka..sebab garing...
 Daging goreng dengan capsicum pun sedapp

 Adik berdaik sawi yang sungguh fresh dan yang penting tak pahit..
 Ni kat repulse bay pulak...tengok rumah orang2 kaya...hehehehe

 Rumah yang hujung kt back ground tu salah satu rumah Jackie Chan
 Limau bali yang mani kat Hong Kong..
 Saya sempat tapau dim sum kat Islamic Centre..Dah datang hong kong..kena la rasa local foodnya cam na kan
Wantan goreng ni sedap..tak sempat balik Malaysia nak jjcm cari restoran yang jual halal wantan lagi ni

Hong Kong Trip 2014-Part 1

Monday, January 26, 2015

 Mari menghabiskan entri pasal bercuti untuk tahun 2014..hehhehe..berzaman baru nak cerita kat blog..Sebelum gerak..posing kat airport KLIA..naik Mas..Percutian ni spesel sikit sebab 500 agent yang terawal seluruh Malaysia yang capai target untuk contest ni ja dapat pergi..
 Bila keluar dari asean ..Benda yang kena standby adalah botol kosong..senang nak naut aktiviti..sampai ja kt aiport hong kong..aktiviti ni dulu yang buat..hhehehe
 Refreshment kat hotel...Fish ball dimasak kari dan  popia inti sayur
 Duduk kat L' Hotel Nina. Tingkat 75...Ni vew dari bilik hotel..satu malam dalam RM 900 duit kita..tapi company tanggung semua..okla kan..heheheheh





 Ni pemandangan pukul 6.30 pagi di Hong Kong..waktu di Malaysia sama dengan Hong Kong..Cuma kt sana cepat cerah..
 Dinner kat restoran halal  di Hong kong


 Ni roti canai berinti sayur..sedappp



 Punyalah gemuk sayur kacang kat sini..pastu manis ja..tak pahit...


kat wall restoran..artis2 hong long yang datang makan sini..

 Victoria Harbour..tengok symphony of lights
 Ni Avenue of Stars..tengok tapak tangan celebrity Hong Kong
 Belakang tu patung Bruce Lee
 Ni lah pertunjukkan cahaya nya...setiap building ada la panacaran cahaya ..ikut music
 Atas bas dua tingkat..tengok hong kong waktu malam
Dapat juga ukur tanpak tangan sebelah aktor kesukaan saya..Louis Koo..Saya membesar dengan drama Hong Kong..so bila dapat ukur tapak tangan ni..excitednya macam dapat jumpa artis ni live la..hehehehhee

Barcelona Trip 2014- Part 3 ( Last)

Friday, January 23, 2015

 Patutnya saya nak share gambar shopping kat premium outlet sana..sekali check tak jumpa la pulak gambar nya..Day 3..Ada treasure hunti sekitar barcelona..makanya sight seing je la..hehhehehe

 Bunga2 yang dijual di tepi jalan





 Okeh..masa datang ni..selfie guna monopod baru keluar..maka jakun la orang2 sana tengok orang malaysia bawa kayu selfie..ni kat traffic light..pantang hulur kayu selfie..menderu ja yang datang nak enteprem...hehhehee
 Sempat singgah kat HRC barcelona..Beli sweater ni..best..dalam Rm 250 duit kita
 Kebab yang dijual kat sana
 Malam tu pulak ada masqurade party..posing jap!!!
 Overall..Syukur la diberi peluang melihat bumi Allah di Barcelona ni..cumanya..kat sini penyeluk saku ramai..siang2 lak tu..siap masuk hotel  lagi..kawan saya hilang passport..kena pergi madrid la buat passport balik...kalau diberi peluang untuk pergi lagi ..insyaallah..saya akan pergi lagi..hehhehee

Lady Arween @ Food Lover@ Book Lover Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino