Followers

Bunga orkid mak saya

Monday, March 31, 2014

Sekarang musim panas..bunga orkid mak saya meriah berbunga..ni saya cilok dari fb dia..hehehe

Mari cuci mata di edible garden mak saya

Monday, March 10, 2014

 Bali kampung awal bulan ni sempat la snap kebun dan laman mak saya, mak tanam sayur2 dia dalam poli bag.
 Ni kobis hijau.Ada rezeki  ka saya rasa kobis ni.hehehe
 Terung bulat ni memang besar buahnya. Mak siap offer ambil la balik masak. Tapi saya ni kalau sorang ja makan, tak laju.hehheheeh
pokok kucai mak..gemuk..ni buat cucur udang sedap ni
kobis ungi..tapi jantungnya kecil lagi
pokok lada hitam yang lebat buahnya..mak tanam dalam pasu ja...mak cakap dia tak beli dah lada hitam..process dari yang tanam sendiri ja

pokok bunga kemboja..lebat bunganya
ni pokok bunga gak..saya tak tau nama apa pokok bunga ni

Setelah lama dapur tak berasap!!!!

Wednesday, March 5, 2014

Duk teringin nak makan sardin, hasilnya sambal sardin dengan kentang. Yg extra pedas lak tu..hehhehe. Saya ambil masa 3 hari nak habiskan lauk ni di mana hari akhir jadi nasi goreng sardin..nyum nyum

Empal Penyet Di Damansara Damai

Tuesday, February 25, 2014

Ni sambil bermeeting, sambil jjcm. Lokasi depan shell damansara damai..sedap cuma belum boleh lawan wong solo lagi. Hehehehe

Wantan mee di mix cafe, phileo damansara

Monday, February 24, 2014

Wantan mee ni biasanya nak cari yg halal payah sikit. Tak banyak kedai yang jual. Jadi bila jumpa yg halal, kena la cuba. Rasanya macam mee kicap. Cuma bukan kesukaan saya la kalau satu rasa ja..jeheheh

Bekerja sambil JJCM di Warta Bangi

Saturday, February 22, 2014


Sambil bermeeting di bangi, sambil JJCM. Lokasinya warta bangi. Saya order claypot asam chicken dan client saya order claypot chicken apa ntah. Saya lupa menu.hehehe. Rasanya macam ayam masak halia. Ni kat foodcourt warta. Tingkat paling atas sekali!!!

Menu wajib di Asiari, Sacc Mall

Friday, February 21, 2014


Last week punya makan2. Ni menu kesukaan saya kat sini. Daging goreng dengan daun sup dan minuman herba. Kalau kawan2 ada datang sini, cubalah menu yg saya rekemenkan ni..

Lady Arween @ Food Lover@ Book Lover Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino