Followers

Makan2- Hai Peng Kopitiam-Kemamam

Tuesday, April 20, 2010

Out station ke Kerteh adalah tak lengkap kalau tak Singgah Hai Peng..Pemes kedai kopitiam nie..kuar tv..surat kabar..n blogger lain pun ada cite..kalau sampa waktu bekpes..menu yang harus di cuba nasi lemak dengan sambal ikan kayu @ ikan tongkol@ikan aya..Complete tiga2 nama saya bagi..Tersedap yang saya penah makan la..nak plak nasi lemak chumel2..makan dua..blm tentu cukup la..Tapi kalu datang time waktu ptg..maka layan kopis ais dan roti bakar..konsep koptiam nie..makan dan tak leh bersidai lama2..org lain nak guna meja gak..hahhahahha..sendiri mau ingat la..Lupa nak bagi tau..Kedai nie kat tgh2 bandar Chukai..Daerah Kemaman


P/s: CT Twinkle...Mai Kopi secawan...Nie entry kampung mung ni...:P

sumber dari google

sumber dari google

Kopi ais yang sangat best diminum bila cuaca macam skrg

Tadaa...Roti Bakar yang dibakar dgn arang plus homemade kaya

4 comments:

Anonymous said...

kedai org islam ka?kalau kedai non-muslim,even ada tanda halal pon,hati-hati tau...

DrSinga said...

roti bakar arang..
wangi...
(padahal sama je wanginya bila bakar kat toaster.. :) )

kucingorengemok said...

ooo ada kawan belikan kita kopi hai peng, lom bukak lagi :)

Lady Arween said...

Anon: Tengs for the ingatan


DoC: Carbon contain dalam arang tu..not good for health:P


KOG: Org bg kopi mahal tu..Satu box more than RM 20..rezeki awak lah :)

Lady Arween @ Food Lover@ Book Lover Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino