Followers

Hari Ini Saya Jadi Indon!!!

Wednesday, April 21, 2010

Owhya..sebebelum tu..saya takda maksud apa2 or pikir lain or pikir yang negatif dengan orang indon ok..Ini sekadar cerita sahaja


Situasi Pertama di Opis Client
Masa nak masuk meeting, di security guard punya bilik..saya hulurkan CIDB card..mls nak kuar IC or drving lesen..Guard yang ambil tu terus bertanya
" You orang indon ka?"
Saya yang tengah menulis..terus pandang ke arah guard tu dengan muka tak puas hati. Cehhh rupanya guard bangla...patutla tak perbah tgk CIDB card..Sengal betul...Agaknya, guard tu pun tak png tgk ID card org indonesia..Main tembak ja..


Situasi Kedua di Pasar Malam
Lepas pilih buah pelam yang di beli saya pun hulur not RM 50. Abg kedai tu tanya la, "takde duit kecilka? "Saya jawab maafla bang..saya tak bawa purse..Tu ja yang ada."
Dia pun kata lagi, " Tak bawa Ic kang org ingat Indon lak."


Dalam hati...Huwaaaa.....Sabar je lah....

9 comments:

kucingorengemok said...

hehe kita pun pernah kena

disangkakan indon oleh 2 orang makcik melayu, "dari indonesia?"... makcik yang bertanya telah dijeling oleh kawannya sebab mulut laju sangat

kucingorengemok said...

hehe kita pun pernah kena

disangkakan indon oleh 2 orang makcik melayu, "dari indonesia?"... makcik yang bertanya telah dijeling oleh kawannya sebab mulut laju sangat

kucingorengemok said...

hehe kita pun pernah kena

disangkakan indon oleh 2 orang makcik melayu, "dari indonesia?"... makcik yang bertanya telah dijeling oleh kawannya sebab mulut laju sangat

kucingorengemok said...

o yay, telah berjaya tekan 3x... sila tolong delete, keh keh (ternyata indon)

DrSinga said...

kakkahkahkah...
kecohlah Acik Indon kat atas tu!!!
sampai nak komen apa tadi pun terlupa!!!
oh ya.. tapi..kalau ditanya...'ni ke pembantu rumah baru tu??' laaaagi sadis....

Lady Arween said...

KOG: saya relakan ja..3 x komen..bagi meriah..saya pnh gak kat toilet CM..bibik indon tanya saya kije dgn melayu or cina? saya jawab..sori, saya local la...terus dia diam..nak wat cm mana org ingat saya indon


DOC: kalau di tanya macam tu kat tuan rumah..harus kena lepuk ja..org yang bertanya tu..dtg rumah org..tak knl mana satu tuan rumah

NORHAYATI BERAHIM said...

ha.ha..apalah bangla tu, aween punyala cun dikatakan Indon! Ceh!

dayah said...

eh, bkn muke ko mcm chinese ke?
pakgad tu spatotnye ckp: eh, bkn vietnam ka? hahahha..

Lady Arween said...

Kak Yati: Kembang jap akak katiAween cun..Tengs kak..Bangla tu tak bercampur byk org kot..dia knl indon ja


Dayah: Anggap ja bangla tu kenal indon ja..Tapi pnh gak org Myanmar..tanya, aku nie org Vietnam ka? Hampeh btl

Lady Arween @ Food Lover@ Book Lover Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino