Followers

Masak-Masak: Last Weekand

Tuesday, October 20, 2009






Mari memasak bersama Cik Aween..hahhahahah..Poyo giler...Nie menu maasak2 last weekand..Sempena hari-hari akhir puasa maka..masaknya ala2 grand..walaupun makan sorang ja...Sabtu; menunya ayam goreng kicap & ketam masak asam dan Ahad; Ayam goreng madu, sup kentang and jemput2 ikan bilis...Ayam goreng madu tu nak lagi sedap..taruk madu lebih and kicap pekat..Oklah since mood baiknya punya..makan taruk resepi la


AYAM GORENG MADU


Ayam -ikut suka nak banyak mana, yang nie satu ketul rib ja..nak best..bhgn yang tulang2 lbh cikit.baru best gigit.
Kicap pekat 5 sudu
Kicap cair- kipas udang yang kaler merah..jangn hijau..kang masin..5 yang nie ikut bapa byk ayam guna
Madu- 5 sudu
bawang putih- 3 ulas
halia- besar ibu jari
gula- 5 sudu
cili kisar- 2 sudu.sila guna cilir kisar yang ready made ja...senang
garam-secukup rasa


Ayam di rebus....Bawang putih & halia di tumbuk..pastu mix semua bahan2 tu...Pastu perap ayam..kalau nk best perap la lama2..Pastu goreng ..Api jangan besar...So jadi la ayam goreng madu...kalu rajin..cubalah

0 comments:

Lady Arween @ Food Lover@ Book Lover Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino