Followers

Tag Dari Mysinfulobsession..Rajin Kan Saya ni!!!

Thursday, October 21, 2010

1. Bagi 3 makanan yg korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
Sup Tulang..saya paling suka yang part kaki n lutut..kalau tapak kaki lembu tu pun di bakar,buang bulu..masak sup best wo..Kena uratnya kasi kembang..bila gigit rasa kenyal..krup..krupp
Salted Egg Crab..Ketam kena besar..telur masin yg bhg kuning tu kasi lebih.yang nie makan sampai ke cengkerang ketam..saya hisap okeh...
Nasi kuning dengan sambal ikan bilis..Nie bekpes yg mak saya buat yg saya sgt suka..nasi kuning tu adalah macam nasi minyak tapi taruk kunyit cikit bg kuning..sambal ikan bilis..taruk bawang besar lebih...kaw...


2. Dua jenis air apa yang paling korang suka?
Air Tebu dan Air Teh Kundur brand Yeos...


3. Which type of food yg korang prefer, pilih 3 sajo : Malay, Indian, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian.
Malay, Chinese, Western


4. Apa makanan yg korang paling expert masak? Dalam kata yg lain, takyah tgk resepi tapi at the same time bile org lain rasa, org akan kata "wahhh, gila sedap".
Sotong Goreng Kunyit

5. Semahal mana korang pernah bayar untuk makanan korang?
RM140 ++ kat Tony Romas untuk dua orang makan..yang ingat ada beef rib..dessert n pasta

6. Beri nama restoran favourite. Apa makanan kat situ yg paling sedap?
Din Tomyam...Ikan Stim Asam Limau & Ketam Goreng Kari

7. Ayam, kambing, lembu, itik, burung puyuh, burung wak-wak, rusa, landak, merpati, ayam denak. Mana satu yg korang suka?Kalau korang ada suka yg lain, tapi aku tak list, bgtau aje la.
Ayam..hari2 kena ada ayam dalam menu saya...

8. Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda? Dan makan/minum apa? Kalau korang ingatlah kannn.
Tak nak ingat..La tengah berkabung

9. Apa makanan yg selalu remind korang terhadap pasangan korang?Kenapa?
Sama seperti kat atas

10. Kalau pegi rumah orang, korang selalu berharap orang tu selalu hidang apa?
Air yang ada ais...Biasa panas2 nak ais dan kurang manis ok

11. Makanan yg korang mmg tak buleh nak telan langsung. Samada tak sedap atau tekak korang dah kembang.
Daging Arnab..teringat cam makan kucing lak..pasal bulu2..( Bukan makan KOG okeh)..hahahha

12. Menu raya paling disukai.
Mee Rebus abah & mak buat..taruk daging yg bahagian urat bg lebih


13. Jajan/Cikedis favourite?
Segala jenis Jeruk

14. Beri dua makanan yg mak korang masak yang korang suka?
Sup tulang dan yang terbaru Gulai Rebung dengan Tulang..Owh..segala adik beradik tulang..saya suka


15. Makanan paling pedas korang makan? Sapa masak?
Masak lemak Telur itik dengan belimbing buluh..May housemate, Mahan yang masak

16.Korang kalau jumpe org yg tag korang ni, apa agaknya korang nak hidang/belanja?
Cik Lurpak suka makan sushi...saya belanja makan kat Shogun...Dia makan sushi..saya makan sharkfin soup ( haruslah..pencinta haiwan.akan marah dengan saya pas ni)

17. Sile tag 5 orang dan paksa mereka buat tag ini.
Saya tag orang yg selalu ckp pasal makanan ye.
Sapa2 yang nak jawab..meh la copy tag nie...saya open untk semua

4 comments:

Cik Lurpak said...

Mantap!! Laju gilos!!

First time saya makan ketam goreng kari tau, sedapp!!!

Errk! Awak suka teh kundur?? Dulu saya kata "apa kejadah Yeo's buat air ni, tak sedap".. Tapi sebenarnya kalau layan dgn ais, sedap juge.. heheheh

Apsal saya tak dpt rasa kesedapan Tony Roma's yek.. rasa macam biasa2 je hari tu bile makan.. konpius patik apsal semua org suka makan situ..

kucingorengemok said...

alamak, menjatuhkan air muka gua, lom sempat duduk-duduk pikir jawapan...

ehhh, arnab kalau dah jadi sate mana ada bulu, hahahhaaa (gelak evil)

Lady Arween said...

Cik Lurpak: Mula2 tgk air teh kundur siap cakap..Eei..sapalah yang mnm air sayur..Sungguh ignorant betul saya nie...Tapi yg bestnya bau dia wangi n fresh...Tony Romas..kat Msia org suka la ala Mat Saleh punya bar & grill..awak duduk sana..mesti jumpa lagi best punya bar & grill..


KOG: kalau nak tiru jawapan..saya bagi ja..Teringat time sekolah..suka tiru jawapan Lab Kimia..sorang classmate yg pandai..coz saya pemalas..Arnab jadi PETS ok la..Jadi makanan...Big No..hahahhahaha

Cik Lurpak said...

uit, sedap tau sate arnab!!!!

Lady Arween @ Food Lover@ Book Lover Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino