Followers

Owh Serabutnya

Tuesday, October 5, 2010


mood sekarang agak serabut..Kije opis tak siap2..Plus preparation for seminar next week yang tak habis2 lagi..Harap semuanya berjalan lancar..Takda client yang last minute tak jadi attend pulak..


Saja tepek pic nie..Buat yang tak pernah tau..Inilah pokok katak puru..Sedap cicah dengan garam..kalau masak ..masam2 cikit dan rasa macam jambu batu taruk asam boi..kalau cicah dengan garam..puas tau..Pokok nie kt kg..mak saya tanam..buah tak berhenti..so kalau nak tgk tv..busan2 takde jajan nak makan...saya suka makan buah katak puru ni sambil tengok tv...oklah..nak mandi dulu...daaaa

4 comments:

kucingorengemok said...

educational... memang kita tak pernah tengok/kenal...

NB KARA said...

ha ha..itu buah nanam aween, tak pernah pula dengar orang panggil katak puru, mungkin dekat2 rumah aween aik. Akak suka sungguh, dekat rumah nenek saudara banyak pokok ni. Bila dia masak lagi sedap..

Lady Arween said...

KOG: kat kg ja ada ..org bandar tak tanam kot


Kak Yati: belah Pahang panggil katak puru..pasal menggerutu macam katak puru..Ingatkan blh pantai timur ja aada..rupanya belah Melaka ada gak pokok ni....aahh kak lagi sedap bila masak..buah jeruk pun best..terliur lak Aween..huhuhu

Anonymous said...

hi!This was a really terrific website!
I come from milan, I was luck to look for your Topics in bing
Also I learn much in your topic really thanks very much i will come again

Lady Arween @ Food Lover@ Book Lover Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino