Followers

Rokiah VS Robiah

Thursday, July 29, 2010

Insiden berlaku hari Rabu baru nie..masa tengah cari rumah sewa untuk adik saya yang kije kat Rembia, Melaka...Dapat contact makcik nie kat mudah.com.my..cayalah makcik nie..Dah call..dia cakap rumah dia tepi highway kaler hijau putih and dia tunggu bawah pokok...


Saya dengan Helmie ( my opismate) pun jumpa la satu rumah..siap ada satu makcik tunggu bawah pokok rambutan..Kitaorang pun masuk parking rumah dia..dan bagi salam..siap tanya lagi..ini rumah makcik Robiah ka??


Makcik nie pun jemput kitaorang masuk rumah dia..Pastu saya bg tau makcik tu..Sayalah yang call dia tadi..Makcik tu pun macam blurr ja..pastu dia cakap..makcik takde telefon awak..awak pun takde telefon makcik...Pastu Helmie tambah lak..saya baru ja call Hp makcik tadi...Makcik tu cakap..makcik takde hp..anak mackcik yang duduk Kl ja ada HP...


Ini bukan makcik Robiah ka? Tanya saya..pastu dia jawap..tak..macik nama Rokiah..
Adess rupanya silap rumah..siap timing betul lak tu..tunggu bawah pokok..Kelakar pun ada..kesian gak tgk makcik Rokiah tu..Jgn bimbang makcik..tiap kali saya lalu jalan Alor Gajah - Melaka tu saya mesti tak lupa rumah makcik punya


P/s: Entri takde tanda baca..paham2 je la ek..kemalasn melanda

3 comments:

kucingorengemok said...

mak aiii jujurnya makcik terus ajak masuk, nasib baik tak kena rompak (dan makcik juga agak sound trouble ye, robiah dia dengar rokiah, hehe)

Lady Arween said...

KOG: Betul tu..saya siap pesan kat makcik tu..makcik lain kali kalu ada org x knl bg salam n datang..jgn bagi masuk rumah..bahaya..makcik la ddk sorang..Org kampung KOG, ramah sentiasa...org dtg rumah di layan dgn baik walaupun stranger

Ayu said...

hahaha, lawaknya..tergelak baca..msti malu gila kan..mkcik tu blh plak bg masuk w/pun x kenal..

Lady Arween @ Food Lover@ Book Lover Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino