1.Ketam dibersihkan dan disiang ikut suka korang. Selepas tu goreng sehingga masak dan asingkan daripada kuali.
2.Pecahkan telur masin (biasanya telur itik) lebih kurang 2-3 biji dan pukul sehingga kembang. Bahagian kuning telur mungkin keras dan anda mungkin memerlukan mesin pengisar untuk tujuan ini.
3. Dengan sedikit minyak, tumis sedikit bawang merah dan putih.
4. Masukkan telur yang telah dipukul tadi.
5. Masukkan sedikit daun kari dan cili padi.
6. Masuk gula n garam ikut rasa.Pastu siap la..Try la kalu ada masa..kompem jilat jari woo
7 comments:
salam balas dear :)
oo i suka crab ni but i rebus dulu telur asin tu and korek kuning dia and tumis balik :) - but esok2 i try cam gini lak
salam ermayum...thanks ek ziarah balik..kalu blend telur kuning nie ala2 chinese punya sea food...kalau goreng..air ketam dah kurang..kalau tumis cam chilie crab pun blh gak
x hanyir ke cik lin?
aku xpenah mkn crab msk camni, kene try ni...
telor tu kene blend dulu ek?
-dayah-
dayah..tak..lagi mantap..telur kuning ja tau..blend..telur putih x pakai
dayah..tak..lagi mantap..telur kuning ja tau..blend..telur putih x pakai
omg, sedapnya..ayu mkn kat restoran amy search tu mmg sedap sgt..nk buat mmg x tau..tq for recipe, blh try nnti..
Ayu..sila2..simple ja resepi nie..Nak gak try kat Cheng Ho..takde kesempatan lagi pg sana
Post a Comment