Followers

Hati Seorang Ayah

Monday, August 24, 2009

Entry nie saya taip sempena balik kampung minggu lepas..Saya balik temankan parents saya bersahur dan berbuka..Kesian pulak..kalau tak ramai orang, tak meriah..Yang bestnya menu hari pertama buka puasa..ikut taste saya walaupun pada hari itu saya tidak berpuasa


Semalam, masa tengah lepak2 tengok tv, abah yang ketika itu sedang membaca Utusan Mingguan sempat ingatkan mak, " Selasa nie kuar iklan kerja untuk kerja kerajaan. Ingatkan aku beli surat khabar hari tu," pesan abah kat mak saya..Dalam hati saya mesti abah uk tolong tgk iklan kerja untuk adik saya , Hafiz. Adik saya yang sorang nie, walaupun mempunyai degree belum mendapat kerja yang sesuai dengan kelulusannnya..Tapi dia dapat lah kerja dengan FELDa walaupun bukan guna kelulusan degree.


Abah saya nie, dalam hal anak2, dia yang akan bersungguh-sungguh, lebuh dari tuan punya badan..Sampaikan Hafiz pergi interview kije kat Terengganu, sat family pi hantar dia pergi interview, kecuali saya yang tak dapat pergi hantar. Kalau ada iklan kerja kosong, mesti abah tolong tengokkan untuk Hafiz. Bila tengok abah saya yang bersungguh, saya rasa , saya nanti bila ada anak belum tentu, akan perihatin sampai tahap cam tu..Abah saya nie sekolah sampai tingkatan tiga, tapi bila bab pelajaran anak2 , Dia tak kalah kalu nk compare ngn parents orang lain yang blaja tinggi...


Oklah..mo sambung kije..Daaa

1 comments:

tembakaujiwa said...

bese lah tuh parents..

ayat mak aku masa memula aku nak dtg SA cr keje..

"jgn balik selagi tak dpt keje"

hahaha

Lady Arween @ Food Lover@ Book Lover Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino